Na internet unikli prepisy rozhovorov novinárky s Robom

23.11.2011 Bratislava

BRATISLAVA 23. novembra (WEBNOVINY) - Kauza odpočúvania novinárov, ktorá stála Ľubomíra Galka (SaS) ministerské kreslo, má ďalšie pokračovanie. V stredu podvečer dostali viaceré redakcie slovenských médií e-mail s odkazom na stránku, kde sú uvedené prepisy telefonických rozhovorov.

Údajne by malo ísť o prepisy telefónnych rozhovorov medzi opozičným politikom, ktorého volajú "Robert" a jedným slovenským denníkom.

Podľa portálu sme.sk by malo ísť o telefonické rozhovory medzi poslancom za stranu Smer-SD Robertom Kaliňákom a redaktorkou denníka Pravda Vandou Vavrovou. Redaktorku Vavrovú odpočúvala VOS riadená Ľubomírom Galkom.

Monitorovanie jej telefónu malo byť potrebné pre zistenie jej stykovej bázy a obsahu rozhovorov, na základe čoho by mohla byť určená osoba, ktorá je podozrivá z protiprávnej činnosti a tiež zo strany VOS prijať opatrenia na eliminovanie tejto činnosti.

Osoba s menom Robert mala na novinárku tlačiť, aby písala o rýchlej jazde exministra obrany Galka. Podľa neho ich nikto nebude podozrievať zo zaujatosti, keďže písali aj o Kaliňákovej rýchlej jazde.

"Strana Smer SD sa k praktikám pána Galka už jasne vyjadrila a nebude komentovať ďalšie bahno a špinu z jeho dielne," reagoval na zverejnenie prepisov pre portál Aktualne.sk hovorca Smeru-SD Erik Tomáš. Priamejšie sa vyjadril pre Aktualne.sk hovorca bývalého šéfa rezortu obrany Galka Ivan Rudolf: "Má to len jeden háčik, je päť minút po dvanástej. Každý, kto sa na tom spolupodieľal, nech si teraz spytuje svedomie sám."

Zverejnené údajné prepisy rozhovorov nájdete TU
 

Vyberte región